HilthyZelf chocopasta maken

Hier is een eenvoudig recept om je eigen (bijna) suikervrije chocoladepasta te maken. Je kan er nog gehakte nootjes doorheen doen zoals hazelnoten of cashewnoten, kijk samen met je kind wat het meeste in de smaak valt..

Deze zelfgemaakte chocoladepasta is bijvoorbeeld lekker op volkorenbrood, een rijstwafel met banaan, boekweit pannenkoeken of als dip voor vers fruit. Het is een gezond alternatief voor de suikerrijke varianten uit de supermarkt en bevat de natuurlijke smaak van pure chocolade en notenpasta. 

 

Zelf chocopasta maken

Ingrediënten
  • 50 gram ongezoete pure chocolade (85 % cacao)
  • 200 gram ongezoete 100% notenpasta (bijvoorbeeld amandel- of hazelnootpasta)
  • 2 eetlepels ongezoet cacaopoeder
  • Een snufje zout
  • Heel klein scheutje amandelmelk

 

Bereiding
  1. Vul een pan met een beetje water en breng het aan de kook. Plaats een hittebestendige kom bovenop de pan en voeg de chocolade toe. Roer tussendoor de chocolade tot het volledig is gesmolten. Haal het van het vuur en laat het een beetje afkoelen.
  2. Meng in een andere kom de ongezoete notenpasta, cacaopoeder, een heel kleine scheutje amandelmelk (om het wat dunner te maken, maar kijk uit dat het niet teveel is) en een snufje zout. Roer tot alles goed gemengd is.
  3. Giet de gesmolten chocolade in de kom met het notenpasta-mengsel en meng goed tot alles gelijkmatig is verdeeld.
  4. Proef de chocoladepasta en voeg naar keus nog de gehakte nootjes toe of een kleine beetje extra honing.
  5. Giet de zelfgemaakte chocoladepasta in een luchtdicht potje en bewaar deze in de koelkast. Het blijft ongeveer een week vers.

P.s: moet je kind nog wennen aan de suikervrije smaak en vind het de chocopasta niet zo lekker? Dan kan je er een theelepel honing doorheen doen en dit later afbouwen of met minimaal 75% cacao chocolade beginnen en dit opbouwen tot een hoger percentage.

Liefs, Hilda