Hilthy



Prei kerrie soep

Het aanbieden van verschillende soorten soepen en het betrekken van kinderen bij het kiezen van ingrediënten kan hen aanmoedigen om soep te proberen en ervan te genieten.

Je kunt verschillende groenten, eiwitten en granen toevoegen aan soepen om ze voedzamer te maken. En…het is gemakkelijk te bereiden :-).

Deze soep heeft een vrij neutrale smaak wat veel kinderen zal aanspreken.

Lekker met een sneetje volkoren brood met roomboter.

 

Prei kerrie soep

Ingrediënten voor 4-6 personen
  • 2 pre
  • 1 pastinaak
  • 1 aardappel
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 appel
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 4 eetlepels kerriepoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • optioneel kip reepjes of een fijn gesneden ei er doorheen.
  • 1 theelepel kokosolie
  • 1 liter water

 

Bereidingswijze
  1. Maak de groenten schoon, pel de ui en knoflook en snijd deze in stukjes.
  2. Schil daarna de appel en de pastinaak met een dunschiller, snijd de pastinaak in stukjes en rasp de appel fijn.
  3. De prei mag gewassen worden en in grote ringen worden gesneden.
  4. Verhit de kokosolie in de pan en bak hierin de ui, knoflook en prei in 3 minuten een beetje aan.
  5. Voeg vervolgens de aardappel, pastinaak, de bouillonblokjes, de kokosmelk en het water toe en laat het zachtjes doorkoken.
  6. Voeg de kerriepoeder toe aan en pureer daarna de soep met de staafmixer. Doe de soep in een kom en voeg er naar keuze de appel, kip reepjes en ei toe. Je kan de appel, kip en ei in kommetjes op tafel zetten zodat je kind zelf zijn topping kan kiezen.

Liefs, Hilda