Hilthy



Havermout-banaan pannenkoek

Dit is absoluut 1 van die heerlijke recepten waar vrijwel alle kinderen van smullen!

Bij ons thuis is het een ware hit en op het kinderdagverblijf waar ik vroeger werkte, waren ze niet aan te slepen. Ook als mijn jongste dochter vriendinnen over de vloer heeft, maakt ze ze graag  ze voor hen.

Daarom deel ik dit recept graag als mijn eerste geplaatste recept met jullie :-).

Je kan de pannenkoeken als ontbijt of lunch eten.

 

Havermout-Banaan pannenkoeken

Ingrediënten voor 1 persoon
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel havermout
  • 1 eetlepel pindakaas (of een andere notenboter naar keuze)
  • Snufje kaneel (optioneel)
  • Een klein beetje kokosolie (om te bakken)
Bereiding
  1. Prak de rijpe banaan in een kom tot het een gladde puree is.
  2. Voeg de eieren, havermout en kaneel toe aan de kom. Mix alles goed door elkaar tot een beslag.
  3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een klein beetje kokosolie toe om te voorkomen dat de pannenkoeken blijven plakken.
  4. Schep een lepel beslag in de pan om kleine pannenkoeken te vormen. Bak ze aan beide zijden goudbruin en gaar.
  5. Herhaal dit tot al het beslag op is.
  6. Serveer de pannenkoeken op een bord en besmeer ze met een eetlepel pindakaas.
  7. Je kunt de pannenkoeken ook versieren met wat plakjes banaan of ander fruit als je dat wilt.

Dit recept combineert de zoetheid van banaan met de gezonde vetten uit de pindakaas en de eiwitten uit de eieren en havermout.

Liefs, Hilda