HilthyWelkom bij Hilthy!

Welkom bij Hilthy!

Beste ouder, professional,

Welkom bij Hilthy!

In dit eerste blog wil ik graag de aandacht vestigen op een cruciaal aspect van het ouderschap: de voeding en levensstijl van een kind. Als kindervoedingscoach geloof ik dat een gezonde start essentieel is voor de fitte en blije toekomst. Daarom wil ik je inspireren en ondersteunen bij het nemen van positieve stappen om de gezondheid en het welzijn van je gezin en/of klanten te bevorderen.

Voeding vormt de basis voor de groei, ontwikkeling en het welzijn van een kind. Het helpt niet alleen bij het opbouwen van sterke botten en een gezond lichaamsgewicht, maar speelt ook een belangrijke rol bij het ontwikkelen van de hersenen en het immuunsysteem. De juiste voedingskeuzes kunnen de energie en concentratie verhogen, terwijl slechte eetgewoontes op lange termijn gezondheidsrisico’s met zich mee kunnen brengen.

Waarom is het zo belangrijk om niet alleen de voedingsgewoonten van het kind te veranderen, maar juist die van het hele gezin? Dat heeft alles te maken met de manier waarop kinderen leren en opgroeien. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en nemen gedragingen en gewoonten van hun ouders en familieleden over. Ze luisteren niet alleen naar wat je als ouder zegt, maar vooral naar wat we doen. Het gaat niet alleen om wat er op het bord van je kind ligt, maar ook om de sfeer rond de maaltijd en de manier waarop eten wordt benaderd. Door samen gezond te eten, betrek je je kind bij het proces en maak je van eten een positieve ervaring. Hierdoor leren ze niet alleen de smaak van gezond voedsel waarderen, maar ontwikkelen ze ook een gezonde relatie met eten en hun lichaam.

Hilthy begrijpt dat het voeden van kinderen soms een uitdaging kan zijn. Veel ouders en professionals worstelen met vragen zoals: “Wat zijn gezonde voedingsmiddelen?”, “Hoe ga ik om met een moeilijke eter?” en “Hoe creëer ik een positieve eetomgeving?”. Ik ben er om je te begeleiden bij het vinden van de antwoorden op deze en vele andere vragen.

Mijn aanpak is gericht op maatwerk. Ik geloof niet in standaarddiëten of rigoureuze voedingsregimes; eten moet een bepaalde levensstijl worden waarbij het eten van bijvoorbeeld een favoriet ijsje of een bakje chips ook gewoon kan.

Ik luister graag naar de specifieke situatie, behoeften en doelen, samen werken we aan een persoonlijk voedings- en leefstijl advies dat past bij jouw gezin en of organisatie. We streven naar kleine, haalbare stappen die op lange termijn een positief verschil zullen maken.

Ook ben ik betrokken bij jouw/jullie traject. Mijn persoonlijke ondersteuning en aanmoediging zorgen ervoor dat je niet alleen staat in de reis naar een gezondere levensstijl. Ik ben er voor je tijdens de consulten, maar ook daarbuiten via WhatsApp of e-mail om vragen te beantwoorden en je te motiveren.

Of je nu interesse hebt in een enkel consult, mijn uitgebreide pakket, een intensief traject of een workshop…Samen kunnen we werken aan het bereiken van een gezonde en gebalanceerde levensstijl voor kinderen en het gezin.

Blijf mij volgen, want in mijn toekomstige blogs zal ik meer tips, adviezen en inspiratie delen.

Liefs,
Hilda van Lieshout

Kindervoedingscoach