HilthyHoe ga ik te werk

Hoe ga ik te werk

Hallo!

 

Ik leg graag even aan je uit hoe ik te werk ga

Soms is een enkele afspraak voldoende om een kleine vraag te beantwoorden. Echter, in veel gevallen is de hulpvraag groter, zoals bij een moeilijke eter of een kind met eczeem. Dan zijn er meerdere gesprekken nodig om samen het gewenste einddoel te bereiken. Het aantal benodigde afspraken kan variëren per gezin en situatie. Alles is maatwerk en dit bepalen we gezamenlijk nader.

Het gehele gezin

Waarom is het belangrijk om niet alleen de voedingsgewoonten van je kind te veranderen, maar juist die van het hele gezin? Dat heeft alles te maken met de manier waarop kinderen leren en opgroeien. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en nemen gedragingen en gewoonten van hun ouders en familieleden over. Ze luisteren niet alleen naar wat je zegt, maar kijken vooral naar wat je doet. Het gaat niet alleen om wat er op het bord van je kind ligt, maar bijvoorbeeld ook om de sfeer rond de maaltijd en de manier waarop eten wordt benaderd. Door samen gezond te eten, betrek je je kind bij het proces en maak je van eten een positieve ervaring. Hierdoor leert het niet alleen de smaak van gezond voedsel te waarderen, maar ontwikkelt je kind ook een gezonde relatie met eten.

 

Een afspraak ziet er als volgt uit

Kennismakingsgesprek (vrijblijvend): ongeveer 15 minuten

Op zoek naar een steuntje in de rug bij de voeding van je kind? We beginnen met een kennismakingsgesprek. Dit is een vrijblijvende mogelijkheid om elkaar een beetje te leren kennen. Je kunt vragen stellen en samen kijken we of mijn aanpak goed past bij jouw hulpvraag en wensen.

Eerste Afspraak: ongeveer 60 minuten

Zodra we een afspraak hebben gemaakt, stuur ik je een intake formulier  toe en de vraag om een voedingsdagboek bij te houden (indien nodig, dit hangt af van de hulpvraag). In dit dagboek kun je gedurende drie dagen noteren wat je kind allemaal op een dag eet en drinkt. Deze documenten kun je daarna per e-mail naar mij terugsturen. Ze helpen mij een duidelijk beeld te krijgen van het eet- en drinkgedrag van je kind, en vormen het uitgangspunt voor ons eerste gesprek.

Tijdens het gesprek neem ik de tijd om je voorkeuren, gezinssituatie en levensstijl te begrijpen, zodat we realistische doelen kunnen stellen die goed bij jullie passen. Daarbij bespreken we ook het intake formulier en het voedingsdagboek en is er ruimte om vragen te stellen.

Tijdens deze meeting heb je enkele nuttige tips ontvangen waarmee je meteen aan de slag kunt (handig om zelf mee te schrijven). Het adviesplan krijg je na een week per e-mail toegestuurd.

Vervolgafspraken: 30 of 60 minuten

Hoe vaak we elkaar terugzien na ons eerste gesprek, dat beslissen we samen. Dit hangt helemaal af van wat jij en je kind nodig hebben.

Soms heb je na één keer al genoeg tips om zelf verder te kunnen. Maar als je meer hulp nodig hebt, sta ik natuurlijk voor je klaar. Tijdens deze vervolgafspraken kijken we hoe het gaat met de doelen die we hebben gesteld en passen we aan waar nodig. We checken wat goed gaat en waar jullie nog tegenaan lopen. We vieren de successen en pakken samen nieuwe uitdagingen aan. Dit is ook het perfecte moment voor jou om al je vragen te stellen en voor mij om je extra steun en advies te geven.

Contactmomenten

Ons contact is voornamelijk online (via Zoom) of telefonisch. Face-to-face consulten vinden plaats in overleg.

 

Neem contact op