HilthyOrganisaties

Organisaties

Workshops

In onze maatschappij wordt gezond eten steeds belangrijker, zeker als het om kinderen gaat. Voor iedereen die werkt in kinderopvang, BSO of op de basisschool, komt daar een mooie kans bij kijken, maar ook een uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat de kinderen niet alleen gezond eten, maar dat het ook leuk en behapbaar blijft voor iedereen? Daarbij is het ook erg belangrijk om te snappen waarom kinderen soms een beetje huiverig zijn voor nieuwe dingen op hun bord. Het gaat niet alleen om het ‘wat’, maar ook het ‘waarom’ achter eten is belangrijk. Begrijpen waarom kinderen nieuwe voeding soms spannend vinden, helpt jullie om een omgeving te creëren waarin ze zich openstellen voor nieuwe smaken en gezonde gewoontes.

Ik bied kinderopvangorganisaties en basisscholen workshops aan waarin waardevolle inzichten en praktische kennis wordt geboden. Deze zijn zowel geschikt voor professionals binnen de organisatie als uit naam van de organisatie voor de ouders.

In een persoonlijk intakegesprek bepalen we welk onderwerp het beste aansluit bij de behoeften van de organisatie. De workshop wordt georganiseerd op een locatie van de organisatie, wat zorgt voor een ontspannen en vertrouwde omgeving waarin iedereen zich op zijn gemak voelt.

Organisatie screening voedingsbeleid

Naast de workshops, bied ik een grondige screening van jullie huidige voedings- en feestbeleid. Met mijn ruime ervaring in de kinderopvang weet ik precies waar de uitdagingen liggen en wat er praktisch uitvoerbaar is. Tijdens deze screening kijken we samen naar wat er al goed gaat en waar de kansen liggen voor verbetering. Dit alles met het doel om een gezondere omgeving te creëren die zowel kinderen als ouders aanspreekt.

Vervolgens, na het doorvoeren van de aanbevolen verbeteringen, plannen we een evaluatiemoment. Dit geeft ons de kans om terug te blikken op de aangebrachte veranderingen en te bepalen waar we nog meer kunnen optimaliseren. Mijn doel is om samen met jullie het voedings- en feestbeleid naar een hoger niveau te tillen, op een zo praktisch mogelijke manier. Samen maken we gezond eten voor kinderen leuk en aantrekkelijk en dragen we bij aan gezond eetgedrag voor de lange termijn.

Andere vragen

Zijn er vanuit de organisatie andere hulpvragen ten aanzien van gezonde voeding, kunnen we altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen om te kijken naar de mogelijkheden.

Neem contact op